Οι στάσεις των λεωφορείων

14233261_1022146231216297_1401970619190392890_n2016-09-17-14-35-51Μια φίλη ανάρτησε στο Facebook μια φωτογραφία από στάση λεωφορείων στον Καναδά. Χάρηκε για τη φαντασία των αρμοδίων να τοποθετήσουν κούνιες στη στάση, κάνοντας την αναμονή των επιβατών πιο ευχάριστη.

Τόλμησε η φίλη να εισηγηθεί να το κάνουμε το ίδιο και στην Κύπρο.

Εντελώς τυχαία μια βδομάδα προηγουμένως περνούσα από την «Κεντρική» στάση λεωφορείων στη Νήσου. Μια χωράφα, με μια παράγκα για καντίνα, κάλαθοι σκουπιδιών πεταγμένοι στη μέση. Σκέφτηκα να εισηγηθώ ότι πρέπει να φτιαχτεί αυτή η στάση (ως κεντρική που είναι), για να εξυπηρετεί καλύτερα τους ανθρώπους που επιλέγουν το λεωφορείο για τις μετακινήσεις τους. Τότε θυμήθηκα τα λεωφορεία που αγοράστηκαν μεγαλύτερα (πιο πλατιά) από τους δρόμους της Κύπρου, τις κατηγορίες και τους καυγάδες κράτους – εταιρειών που διαχειρίζονται τις δημόσιες συγκοινωνίες. Θυμήθηκαν και ότι ζούμε στην Κύπρο, όπου οι βουλευτές και οι υπουργοί απλώς μιλούν και τάζουν όταν έχουν μικρόφωνα μπροστά στο στόμα τους και μετά μπαίνουν στα BMW τους και πάνε στα γκαλά με τους εκατομμυριούχους φίλους τους και στα άνετα σπιτάκια τους και μας έχουν γραμμένους. Θυμήθηκα τα συμφέρονται που δεν θέλουν οργανωμένες συγκοινωνίες (και γιατί να θέλουν).

Κατάλαβα ότι και αυτή είναι μια ακόμα άσκοπη προσδοκία. Όνειρο που ξυπνά κάθε φορά που βλέπουμε ανθρώπους να αντιμετωπίζονται αξιοπρεπώς (ανθρώπινα, πώς το λέμε) από τις κυβερνήσεις και τις τοπικές αρχές τους.Έτσι το έκλεισα και αυτό το κεφάλαιο στο ντουλάπι με τις ανεκπλήρωτες ευχές για την Κύπρο. Εκεί που είναι και η δημόσια υγεία, τα σχολεία, τα πολεοδομικά, ο καθαρός αέρας, οι σκουπιδότοποι και άλλα πολλά, πάρα πολλά.

Published by

George Constantinou

Δημοσιογραφία, φωτογραφία, θέατρο. Journalism, photography, theater.

Leave a Comment

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s