Σώστε το Τάγμα

2018-03-13 08.20.26Από το 1989 ως το 1991 ήταν το σπίτι μας. Υπηρετήσαμε στο Τάγμα δυο ολόκληρα χρόνια, τη στρατιωτική μας θητεία. Το παράξενο κτίσμα, με την εσωτερική αυλή, τους πυργίσκους και τους στρατώνες γύρω-γύρω, που τότε δεν κατανοούσαμε την αρχιτεκτονική του και ούτε μας ενδιέφερε.

Εκεί μέσα στο δάσος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, στην Αγλατζιά, όπου τα πρωινά τις καθημερινές περιμέναμε τις «δασκαλούες» να έρθουν για το μάθημά τους, στη αίθουσα δίπλα από την τραπεζαρία του στρατοπέδου.

Έξι περίπου χρόνια μετά που απολύθηκε η σειρά μας, το Τάγμα εγκαταλήφθηκε και από τότε το παράξενο κτίσμα αφέθηκε στο έλεος της φύσης.

Είναι ένα μοναδικό κτίσμα για ολόκληρη την Κύπρο, συνέχεια της αρχιτεκτονικής του κτιρίου που χρησιμοποιεί το Πανεπιστήμιου Κύπρου, καμιά εκαταστή μέτρα πιο πέρα, και το οποίο ένας πολιτισμένος λαός θα διέσωζε και θα εκμεταλλευόταν με χίλιους τρόπους. Δυστυχώς, όμως, δεν φημιζόμαστε για αυτές μας τις ευαισθησίες, οπόταν άλλο ένα ιστορικό κτίσμα αφήνεται να αυτοκατεδαφιστεί από τον χρόνο.

Published by

George Constantinou

Δημοσιογραφία, φωτογραφία, θέατρο. Journalism, photography, theater.

Leave a Comment

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s